5 Band Challenge

5 Band Challenge  (hittades på någon random tumblr någonstans)                      

Pick 5 artists that you love before reading the questions

1. Nirvana

2. Green Day

3. Foo Fighters

4. Aerosmith

5. Queen

What was the first song you ever heard by 1?

About a girl (Unplugged-varianten) på Guitar Hero. Fast jag har säkert hört Smells like teen spirit innan dess.

 

What is your favorite song of 4?

Walk this way och Dream on.

 

What are your favorite lyrics of 5?

Åh, jag har några jag inte kan välja mellan.

- "I've fallen in love for the first time and this time I know it's for real"
- "They say it's just a state of mind, but it happens to everyone"
- "My soul is painted like the wings of butterflies. Fairy tales of yesterday, will grow but never die. I can fly, my friends!"

 

How many times have you seen 4 live?

Aldrig. :(

 

What is your favourite song by 2?

Problemet är att alla GD's låtar är så jävla bra. Några av mina personliga favoriter är bl.a. ¡Viva la Gloria!, American Idiot, King for a day, Whatsername... Men jag hade kunnat skriva minst 20 till.

 

Is there any song by 3 that makes you sad?

Hm.. Jag tror inte det. Foo Fighters brukar inte göra mig ledsen.

 

What is your favourite song by 1?

Samma sak här, finns galet många bra låtar av Nirvana. Personliga favoriter: Heart-shaped box, Pennyroyal Tea, About a girl, You know you're right, Smells like teen spirit, Come as you are, Lithium, All apologies, Anuerysm.

 

When did you first get into 2?

2009. Jag hade ju hört typ American Idiot & Boulevard of broken dreams och sånt där tidigare och tänkt "Men Green Day är ju helt okej ändå". Sen köpte pappa 21st century breakdown när den släpptes och ja, sen var jag fast.

How did you get into 3?

Hörde Everlong på Guitar Hero. La den och någon mer låt i Spotify-listan. När jag började lyssna på Nirvana och fick reda på att Dave varit med där blev de genast mer intressanta och jag började lyssna mer. Men jag fastnade verkligen för dem våren 2011, då knarkade jag och pappa Wasting Light, Greatest Hits och Live at Wembley-dvdn.

 

What is your favourite song by 5?

Hm. I want to break free, The show must go on, Somebody to love, One vision, Don't stop me now, Hammer to fall, Bohemian rhapsody, You're my best friend.

 

How many times have you seen 2 live?

En. Ullevi den 5 juni 2010. ♥ Bästa fucking dagen i mitt liv.

 

What is a good memory concerning 5?

 Första gången jag såg videon till I want to break free. Mycket skratt. Har ni sett den förstår ni.

 

Is there a song by 4 that makes you sad?

Det skulle väl vara Dream on i så fall.

 

What is your favorite song by 3?

Everlong, Best of you, Walk, Times like these. Och många fler.

 

Bilder hittade här och här.


Om det ändå vore så enkelt.


När vädergudarna bestämmer sig för att säga "fuck you" och dränka oss i regn säger jag "fuck you" tillbaka och kliver ut i skiten med ett leende på läpparna.

Regnet öser ner över mitt Halmstad som vanligtvis brukar vara så underbart på sommaren. Men nej, idag har himlen öppnat sig och det spöregnar något förjävligt. 
 
Mitt hår är vått, jag fryser, mina kläder är genomblöta och hänger på tork. Ändå sitter jag här med ett litet leende på mina smala läppar.
 
Livet är rätt trevligt ändå.

Ett stycke kollage.

Jag var ju ganska så rastlös i tisdags. Jag samlade ihop mönstersaxar, färgpennor och annat roligt pysselstuff och gjorde något vettigt av rastlösheten. Och resultatet ser ni på bilden: ett stycke kollage som sitter på min anslagstavla nu.

Skateboard.

Spenderade en timme av min eftermiddag med lillebror och åkte skateboard. Awesome.

Rastlös.

Förlåt för alla egobilder, brist på bloggmaterial kallas det. Det är svårt att känna sig inspirerad när det är lite drygt 15 grader ute och man har spenderat de senaste dagarna (eller, nästan hela den senaste veckan) med att se på tv-serier och softa och göra ingenting. Men idag är ändå en sån där dag när jag bara vill göra något, skapa något. Typ skriva låtar, designa kläder, skriva grymma blogginlägg... Ni fattar. Jag har noll inspiration men det bara kryper i hela kroppen och jag behöver något att sysselsätta mig med. Typ NU. Innan jag blir knäpp.

All you need is love


Händer ytterst sällan att jag lyckas le ett naturligt leende på bilder, eller se okej ut på bild när jag ler. Med andra ord, det finns inte många bilder som den översta.

Btw, älskar min fina och sköna All you need is love-tröja från Berlin.

Hey you! Up in the sky, learning to fly, tell me how high do you think you'll go, before you start falling.1. Himlen i tisdags. Perfekt. Vacker. Blå. Skumma moln.
2. Har spenderat en del kvalitetstid med männen i mitt liv de senaste dagarna. Ben and Jerry då alltså. ;) Och som ni ser, så provade jag den nya Core - Berry White. Yummie!
3. Var uttråkad hemma hos mamma för två veckor sen. Bra låt. Önskar att det var jag som skrev den.

Jag lever.

De senaste dagarna har jag varit förkyld tillsammans med Alice, gått på stan med Becka, sett Snow white and the huntsman med Sofie och Enja, gått på sushidejt med Becka, och idag, idag idag idag idag. Idag levde jag. Inte överlevde, ni vet sova-äta-skola-plugga-äta-se på tv-duscha-sova-äta-skola. Inget sånt. Jag levde. Jag kände. I min kropp rymdes tusentals tankar och känslor. Jag var hög på livet.

Det spelar ingen roll att jag inte har något sommarjobb eller ens några planer för sommarlovet. För jag lever. Jag lever jag lever jag lever jag lever. Och det är allt jag behöver just nu.

Now I'm waiting for something to fall from the skies, I'm waiting for love

Otroligt vacker låt. Det gör nästan ont inom mig när jag verkligen lyssnar på texten och ordens innebörd.

Sommarfuckinglov.

Skolavslutning idag, äntligen. Sommarlovet är ytterst välbehövligt nu. Lite deprimerande att jag inte har några planer alls för sommaren (fick inte ens jobb), men det löser sig. Tror jag.

Ikväll blir det kanske klassfest i alla fall. Det hade varit trevligt, min klass är ganska så fin faktiskt. ♥ Men nog om det nu, jag jobbar på att hitta lite trevliga och mer intressanta saker att blogga om. I'll be back.


You make me wanna die. I'll never be good enough. You make me wanna die.

Helt kär i den här låten. Har lyssnat på den ungefär 10 gånger varje dag sen i lördags.

Wake me up when september ends

Green Day ska släppa tre fucking skivor. Fattar ni? TRE!!! Jag är överlycklig! Fast i och för sig så fick jag reda på det för några veckor sen, men i alla fall. Iiiiih. Kan inte vänta till september.

She's electric


Lite mer jag. Mest för att jag sällan tar egobilder.